Voorbereiding erfgenamen

SpinTurnaround - Spinperceptie

SpinTurnaround

Vermogende families hebben onderling een ongeschreven en onzichtbare band met elkaar, ze delen de levensvorm waarin familie(business)kapitaal een dominante rol inneemt in hun leven. Stel je voor dat wij deze verbinding kunnen inzetten als ontwikkelingssysteem voor de volgende generatie erfgenamen. Familie business voor en door families, opdat we de kwaliteit kunnen waarborgen van de continuïteit van de (familie) business.

 

Manifest

In sommige vraagstukken van een familie is het overbruggen van een periode een belangrijke factor om de continuïteit van het familie(business)kapitaal te waarborgen. Deze overbrugging heeft niets te maken met het inkopen van externe experts, maar het gaat erom dat het familiesysteem het stokje op het juiste manier kan doorgeven.

In deze tijd kan de volgende generatie zich ontwikkelen om de juiste positie met kennis en kunde in te nemen en het familie(business)kapitaal te waarborgen.

In SpinPerceptie trainen we de erfgenamen en bij SpinTurnaround staan de erfgenamen in het veld.  

 

Vraagstukken

Vraagstuk 1 – Begeleiding ondernemingen van erfgenamen tot exit

De onderneming wordt gerund door een erfgenaam, die ook meerderheidsaandeelhouder is. Ondernemerschap staat centraal. De onderneming heeft een financiële verbinding met de familie door o.a. aandelenparticipatie van het familiekapitaal, verstrekte lening, groeikapitaal, of de onderneming is verkocht door de familie aan de erfgenaam. In alle gevallen speelt het familiekapitaal een rol in de oorsprong of ontwikkeling van de onderneming.

Erfgenamen leren te navigeren in het veld van “schuld” aan familie, verwachtingen familieleden, ontwikkeling ondernemerschap, bijbehorende levensstandaard, gelijkheidsprincipe, ontwikkeling identiteit en trouw blijven aan de familiewaarden. Bijkomend voordeel is dat hij of zij evenwichtig en professioneel op elk moment in het noodplan van de familie business kan participeren.

 

Vraagstuk 2 – Kopen van aandelen familie business en na 7 jaar verkoop aan de familie

Kort samengevat vangen wij verschillende vormen van uitval op van en voor de familie in de familie business. Wij kopen familiebedrijven, die wij gemiddeld na zeven jaar weer opnieuw aanbieden aan de familie, en wij doen Interim bij tijdelijke uitval CEO-positie.

 

Vraagstuk 3 - Spin Fonds voor en door families  

Om onafhankelijkheid en objectiviteit te creëren in vraagstuk 1 en vraagstuk 2 hebben wij gekozen om een fonds op te richten. Dit fonds is opgericht door vermogende families en wordt ingezet voor vraagstuk 1 en 2, naast een stuk continuïteit in het fonds. Uniek in dit vraagstuk is de training van deelnemende erfgenamen op het ontwikkelen van zwarte scenario’s.