Elk kind is geschikt, welk kind is voorbestemd?

Fotograaf: Ton van Til

Welkom,

Mijn naam is Simone Dirksen, ik ben blij om u welkom te heten op mijn website.  Ik ben de oprichter van SpinPerceptie bv. SpinPerceptie bv is een ondernemend adviesbureau voor families van familieondernemingen.

Mensen vragen mij regelmatig waarom ik SpinPerceptie ben begonnen en met welk doel.  Ik kan hier kort op antwoorden: deze bijzondere business heeft mij gevonden.

In 2001 werd ik door mijn familie gebeld met de vraag of ik direct in de auto wilde springen om een bevriende familie (met onderneming) in nood te helpen.  De familie was eigenaar van een grote onderneming en hun vader, dga van de onderneming, was plotseling overleden.

Het pad van de business voor familiebedrijven was geboren.

Mijn eerste drie jaren van SpinPerceptie stonden in het teken van plotselinge troonoverdrachten: familieondernemingen waarvan de dga (directeur grootaandeelhouder), of een van de dga’s,  plotseling uitviel. Namens de familie stuurde ik de onderneming aan en coördineerde ik het team van specialisten (juridisch, fiscaal en financieel). 

Tegelijkertijd zag ik in het segment reguliere overdracht  een sterke tendens opkomen in het verkopen van (familie)ondernemingen.  Een tendens die in mijn ogen niet bij zou dragen aan de groei van een stabiele, duurzame economie.

Voor mij persoonlijk was onder andere deze tendens de aanleiding om onderzoek te doen naar succesvolle familieoverdrachten, temeer omdat wij als organisatie in het segment plotselinge (troon)bedrijfsoverdrachten goede resultaten boekten in termen van bestaansrecht van de onderneming en stabiliteit van de familie.

Uiteindelijk heeft SpinPerceptie 7 jaar besteed aan onderzoek om antwoord te krijgen op de vraag wat er gebeurt met de familie voor, tijdens en na een overdracht en of er een correlatie bestaat tussen gezonde familieondernemingen en het krachtige instituut familie.

Als logisch gevolg van de uitkomst van ons onderzoek heeft SpinPerceptie zich gespecialiseerd in het bespreken van complexe ondernemingsvraagstukken met en voor de familie binnen drie segmenten: reguliere familieoverdracht (vermogen/onderneming) met of zonder kinderen, bemiddeling tussen familieleden(dga’s) en plotselinge troonoverdracht (interim management).

Mijn eerste klant zei ooit in een interview voor het onderzoek: ‘opvolging van de onderneming of verkoop van de onderneming is emotioneel, het creëert niet alleen werkstress maar ook stress binnen de familie. Dat is het moment dat mijn familie en ik moeten kunnen leunen op een onafhankelijke, betrouwbare adviseur’.

Ik beoog meer te zijn dan een adviseur voor u en uw familie, met of zonder kinderen.  In onze organisatie spreken we daarom van een Spindokter in plaats van een adviseur.

Ik wil u graag uitnodigen om verder te lezen op onze website, maar ik weet als geen ander hoe weinig ruimte er is voor een familie met een onderneming om tijd te nemen voor dergelijke vraagstukken. Ik kan alleen maar zeggen dat het helpt en dat het rust geeft.

U weet me te vinden, ik ben er als u me nodig heeft.

Met vriendelijke groet,

Simone Dirksen

test | Test